SIMETRIA
Silicone Gel Scar Softener (7.5ml)Гел


Предназначение: Зарастването на рани е труден и често болезнен процес, при който се синтезира колаген в кожата с помощта на естествени химикали, наречени фактори на растежа.


Силиконът е в състояние да модулира нивата на различните растежни фактори и да контролира производството на колаген, както и да възстанови равновесието на увредената при травмата съединителна тъкан. За да се лекува правилно, раната се нуждае от среда, която да не е нито прекалено суха, нито много мокра. Важно условие е кожата да диша, без да изсъхва, за да се спомогне за производството на фибробласти.


Silicone Gel Scar Softener не трябва да се прилага върху отворена или прясна рана, а когато раната е вече зараснала. Гелът помага за предотвратяване появата на бактериална инфекция, която може да предизвика прекомерно производство на колаген и да доведе до неприятен или дори грозен белег.


Гелът изравнява, омекотява и подобрява цвета на кожата. За всички типове кожа. Без парабени.


Начин на употреба:Разклатете добре преди употреба. Нанасяйте сутрин и вечер с леки масажни движения върху добре почистената третирана зона.


Съставки /ingredients/ (INCI): SQUALANE


Съхранение: Да се съхранява добре затворен в оригинална опаковка на сухо и тъмно място, далеч от достъпа от деца при температура в интервал 5 -20 0С.


Внимание: При поява на зачервяване или дразнене, спрете употребата на продукта. Да се използва само по предназначение, следвайки инструкциите за прилагане. Да не се поглъща. Да се избягва попадане в очите. Да не се използва при наличие на повишена чувствителност към някоя от изброените съставки.


Производител: Cosmetic Solutions LLC, 6101 Park of Commerce Blvd, Boca Raton, FL USA.


Дистрибутор: „Мейкоувър“ ЕООД, гр. София, бул. Витоша 192 Б


Обем: е 7.5 ml